CBS cijfers museumbezoek: totaal aantal bezoekers, betalende bezoekers, buitenlandse bezoekers


Nieuwe doelgroep: buitenlandse bezoekers

Gestimuleerd door een veranderend subsidiebeleid voert de cultuursector een steeds actievere marketing. Daarbij liggen grote kansen in het aantrekken van buitenlandse bezoekers: zoals onderstaande cijfers laten zien, hebben zij een beperkt aandeel in de markt. Toeristen, maar ook expats bezoeken vooral musea voor beeldende kunst en geschiedenis. Musea in de andere categorieën  worden aanzienlijk minder bezocht. Dit is gemakkelijk te verbeteren door de Engelstalige marketingcommunicatie te verbeteren. Met uw Nederlandse website en nieuwsbrieven bereikt u deze doelgroep immers niet!

Engelstalige website

Waarom een Engelstalige versie van uw site? Uw instelling kan daarmee ook met  niet-Nederlanders of niet-Nederlandstalige  (potentiële) bezoekers communiceren. U opent een nieuwe markt met grote mogelijkheden!

Engelstalige nieuwsbrief

Bezoekers aan uw Engelstalige site kunt u een Engelstalige nieuwsbrief aanbieden met uw nieuws, aanbiedingen, bezoekersinformatie en informatie over de collectie. Met een nieuwsbrief gaan geïnteresseerden een band met u opbouwen, die zeer waardevol is. Het produceren van een dergelijke nieuwsbrief is geen kostbare, ingewikkelde onderneming: vraagt u naar de mogelijkheden!

Pluspunten professionele vertaling

Na een vrijblijvend gesprek, waarna u een helder (zeer betaalbaar) voorstel krijgt, kunt u snel beschikken over een goede vertaling of bewerking van uw website. Ik vertaal uw site snel, goed en professioneel. Dat heeft voor u de volgende voordelen. Uw site is:

  • Vindbaar: met het gebruik van het juiste woord op de juiste plaats komt u hoger in de zoekresultaten op zoekmachines. Wie een bezoek voorbereidt, vertrouwt op de informatie die te vinden is op het Internet. Bezoekers hebben vaak een strakke planning en bereiden zich grondig voor.
  • Overzichtelijk: zorg dat de informatie beantwoordt aan de verwachtingen van de bezoekers van deze markt. Of u nu voor een hele Engelstalige versie kiest of slechts een “landing page”!

En bovenal:

  • Leesbaar: een vlot geschreven Engelstalige tekst, gericht op de doelgroep, geschikt voor het web, geeft uw website de uitstraling die het verdient!

Meer weten? Bel me op 06-44920405